logo

Wie ben ik

Mijn naam is Annemieke van der Vegt en sinds 2013 houd ik mij bezig met familiegeschiedenis.

Naast bezig te zijn met familie onderzoek heb ik o.a. 30 jaar gewerkt bij KPN. Voor details kunt u kijken op mijn LinkedIn profiel.

In 2014 testte ik als eerste mijn vaders DNA om te kijken of dat van onze Afrikaanse voorvader nog zichtbaar was. De uitslag was inderdaad zo en vanaf dat moment ben ik enthousiast actief met de mogelijkheden van DNA testen.

Mijn enthousiasme kwam niet alleen door de uitkomst van zijn etniciteit maar ook ook door de onverwachte mogelijkheden van de DNA matches waardoor ik nieuwe familieleden vond en familiegeheimen ontrafelde.

Mijn etniciteit

Omdat ik veel nazaten van mijn voorvader Christiaan van der Vegt heb getest voor mijn onderzoek “Hoe heette Christiaan?” heb ik geleerd hoe ik DNA kan gebruiken bij speurtochten in familie onderzoek en gebruik ik daar alle mogelijkheden voor.

– Zo ontdekte ik wie de onbekende vader van mijn betovergrootvader is.
– Kon ik vertellen aan Tonny wie haar werkelijke vader was in plaats van de vader die op haar geboorteakte staat.
– Paste ik de vader van Dirkje (1850-1909) aan in de stamboom omdat DNA bewees dat zij de dochter was van
   haar opvoedvader en niet van degene die op haar geboorteakte staat.
– Loste ik de vraag van Gordon op wie zijn overgrootvader was.
– Ontdekte ik hoe Laura aan haar Joodse etniciteit kwam, haar overgrootmoeder kreeg in haar huwelijk een kind
  van een Joodse man. Het kind vernoemde ze naar haar echtgenoot en zonder DNA was haar geheim nooit bekend
  geworden.

Dit soort zoektochten doe ik niet meer alleen voor mijzelf, vanaf oktober 2020 werk ik ook bij Els Leijs & Partners. Hier ga ik op zoek en vind ik onbekende (groot)vaders d.m.v. DNA. Het hele traject wordt voor de cliënt gedaan en daarbij vind ik zeer regelmatig (groot)vaders van o.a. donorkinderen, adoptiekinderen en bevrijdingskinderen.

Bij DNA Hulp begeleid, ondersteun en adviseer ik mensen die zelf willen zoeken naar onbekende voorouders of familieverhalen willen ontrafelen en daar hulp bij nodig hebben. 
Bij reviews kan je ervaringen lezen van enkele van mijn klanten. 

Via Zoom en ook telefonisch kijken we samen naar de zoektocht. Van tevoren heb ik mij voorbereid en samen kijken we naar de vervolgstappen. 

Nieuwsgierig? Neem gerust contact met mij op.
Dat kan via het contactformulier of rechtstreeks via WhatsApp. (Het nummer staat onderaan op de site)


Foto: Joel Quayson