logo

Xandra van DNA Onbekend heeft haar vader gevonden!

Bij DNA Onbekend werden er drie mogelijke vaders getest en Caroline Tensen moest elke keer meer geëmotioneerd vertellen dat die mogelijke vader geen match was.

Velen werden geraakt door de beelden van het verdriet van Xandra die nu nog niet wist wie haar biologische vader was. Ze ging naar huis zonder antwoord op de vraag die haar al zolang bezig houdt: “Wie is mijn vader?”

Dit jaar ontving ik, Annemieke van der Vegt van DNA Hulp, een email van Xandra of ik haar kon helpen met de zoektocht naar haar biologische vader.
Hieronder vertelt Xandra haar verhaal over onze zoektocht.

Een paar gegevens:
Haar hoogste match was 108 CentiMorgans, alle overige matches waren onder de 100 cM.
Er is niemand aan de kant van haar moeder getest.
Het eerste gemeenschappelijke voorouderlijk echtpaar van de matches dat werd gevonden, was geboren rond 1810.


Xandra haar verhaal:

In 2016/2017 begon het allemaal. Ik kreeg te horen dat mijn vader waarschijnlijk niet mijn biologische vader is. Wow, dat was een klap in mijn gezicht. Dit verwacht niemand.

En nu? Hoe moet ik nu verder, niemand kan me er iets over vertellen of laat er iets over los.

In 2018 ben ik uit gekomen bij het programma DNA Onbekend. Dit wordt het eind van mijn zoektocht! Dacht ik.

Ik had toen alle moed verzameld en een email gestuurd naar het programma, en al snel werd ik gebeld door hen. Ik had een interessant verhaal want door verhalen had ik niet 1 maar 3 mogelijke biologische vaders.

Nou daar begon het, het voor werk werd gedaan en heel je huis wordt omgetoverd tot een opnamelocatie. Spannend zeg, maar we doen het voor een goed doel. Toen alle opnames waren gemaakt moest de laatste opname nog gemaakt worden, de uitslag!

In de ochtend zijn Danny en ik naar de locatie gereden van de laatste opname dag, en wat een zenuwen gieren er dan door je lijf!

Daar zaten we dan; Carolien, Danny en ik.

De emotie was duidelijk te zien, te voelen en te merken bij Carolien. Ze had 3 enveloppen in haar hand met daarop de uitslag van de 3 mogelijke vaders. Persoon 1… deze is het niet. Persoon 2… deze is het niet. Persoon 3… ook deze was het niet.

Alles zakt op dat moment onder je voeten vandaan.

Daarna ga je aan een tafel zitten om het te bespreken. Er wordt op dat moment psychische hulp aangeboden, tja hier heb je dan even geen interesse in. Vervolgens ga je weer naar huis met een nog groter vraagteken. Wie is het dan?! Je krijgt te horen op dat moment dat ook je vader niet je biologische vader is.

En daar stopte het, voor mijn gevoel kon ik niet meer verder met mijn zoektocht.

Maar het laat je niet los en je bent er 24/7 mee bezig. Vooral met mooie dagen zoals Vaderdag, Kerst en Oud en Nieuw.

Eind 2022 kwam ik op Facebook een pagina tegen: “ik zoek iemand”. Hier worden veel dingen op geplaatst en ook mensen die op zoek zijn naar hun vader. Hmm. Na 3 keer mijn verhaal te hebben getypt en weer te hebben verwijderd heb ik de 4e keer toch op het knopje plaatsen gedrukt. En wat een reacties…
Ik kreeg veel privé berichten van mensen die verhalen wisten van vroeger, ik kwam bij iemand uit die het mogelijk kon zijn!

Maar helaas, weer een negatieve test uitslag….

Alweer!

Er stond een reactie onder dat ik contact op moest nemen met DNA Hulp. Zou dat het zijn dacht ik nog. Uiteindelijk toch maar een mail gestuurd in januari 2023 met mijn verhaal en achtergrond van DNA Onbekend.

Nog geen uur later, een mail terug! En dat op zaterdag.  We maakten een belafspraak op diezelfde dag. Spannend!

Alles wat ik van dat gesprek nog weet is dat ze zei; we gaan hem vinden, iedereen heeft recht op te weten waar hij/zij vandaan komt. We gaan dit samen doen.

Nou daar was onze eerste ontmoeting via Zoom, het voelde gelijk vertrouwd. We gaan samen dit avontuur aan.

De DNA matches die er zijn via MyHeritage moeten allemaal worden uitgewerkt, wat een werk! Maar gelukkig met goede (DNA) hulp.

Manlief is net wat handiger op de computer dus ook hij was hier druk mee bezig. Er lag een groot wit papier op tafel waar ik mijn stamboom op maakte. Stap voor stap kom je dan bij een echtpaar dat mogelijk je opa en oma zijn.

Op zoek naar hun kinderen, gelukkig is manlief een speurneus en bijt ook door, net als Annemieke van DNA Hulp.
Nadat we de kinderen vonden, hebben we contact gelegd, er werd al snel een DNA test gedaan en op 28 maart 2023 kregen we de uitslag.

99,999996% je vader.

Annemieke, we hebben hem gevonden!!

Annemieke, manlief en iedereen die me hier in heeft gesteund wil ik zo ontzettend bedanken!
Mijn biologische vader en ik gaan nu stap voor stap elkaar leren kennen.

 

Sinds 2014 hou ik mij bezig met DNA en alle mogelijkheden die het biedt bij familie onderzoek. Via DNA Hulp ondersteun en adviseer ik mensen die door middel van DNA hun onbekende familie zoeken. Daarnaast ben ik lid van het zoekteam van Els Leijs & Partners waar we het hele zoektraject voor de klanten doen. Vragen? Neem gerust contact met mij op via annemieke@dnahulp.nu

Laat een bericht achter

*