logo

Ancestry Etniciteit per ouder

Sinds deze week heeft Ancestry een nieuwe tool bij Etniciteit. Een uitsplitsing per ouder. Je ouders hoeven hiervoor niet getest te zijn. Dit kan je gebruiken bij de zoektocht naar een onbekende voorouder.

Op de afbeelding zie je links hoe ze mijn etniciteit verdelen over mijn ouders.

Ook geven ze een gedetailleerd overzicht:

Bij het zoeken naar een onbekende (groot)ouder kan dit behulpzaam zijn.
Mijn Ivory Coast & Ghana heb ik van mijn vader, daardoor weet ik dat hij in dit overzicht parent 2 is. Heb je een onbekende voorouder dan zou het kunnen zijn dat je van hem/haar een bepaalde etniciteit hebt gekregen. Je kan dan kijken naar matches die ook deze etniciteit hebben en ze labelen aan de kant van degene die je zoekt.

Bij mijzelf kreeg ik wel een verrassing.
Mijn ouders zijn ook getest bij Ancestry, natuurlijk keek ik ook bij hen. Mijn vader zag ik iets onverwachts.

Dat hij Ivory Coast & Ghana heeft is geen verrassing, daar heb ik uitgebreid onderzoek naar gedaan wat te lezen is op www.hoeheettechristiaan.nl.
Maar dat het ook bij zijn moeder staat, had ik nooit verwacht. Op dit moment hou ik het er maar even op dat het een klein foutje is…

Sinds 2014 hou ik mij bezig met DNA en alle mogelijkheden die het biedt bij familie onderzoek. Via DNA Hulp ondersteun en adviseer ik mensen die door middel van DNA hun onbekende familie zoeken. Daarnaast ben ik lid van het zoekteam van Els Leijs & Partners waar we het hele zoektraject voor de klanten doen. Vragen? Neem gerust contact met mij op via annemieke@dnahulp.nu

Laat een bericht achter

*